Om oss

På Smedsrud gård i Sørum begynte Alexandra og familien med alpakkaer i 2008 og dannet Alpakkahagen Sørum hvor hun startet med oppdrett av alpakkaer i fargen fawn/brun av god kvalitet og godt gemytt.

På Skogen gård i Fetsund begynte Bjørn med alpakkaer i 2013 og startet Skogen alpakka, med fokus på avl av hvite alpakkaer.

I 2017/2018 ble Alpakkahagen og Skogen slått seg sammen, som en naturlig konsekvens av at Alexandra og Bjørn fant tonen på privaten 🙂

Alpakkaene våres fant likeså tonen og er nå én flokk!

Sammen dro vi på studieturer til England for å undersøke en økende populær aktivitet som engelskmennene kalte «alpaca trekking» eller «alpaca walking». Vi ble veldig fascinert av dette og bestemte oss for å rendyrke konseptet og lansere det i Norge under navnet alpakkavandring.

Vi har i dag fokus på avl og oppdrett av alpakkaer i fargene hvit og fawn/brun, samtidig som vi er i ferd med å etablere flere tjenestetilbud hvor alpakkaene inngår.

Alexandra er grunnskolelærer og vi jobber for å etablere et undervisningstilbud på gården for grunnskoleelever hvor gårdsdrifta, inklusive alpakkaene, blir en naturlig del av opplegget. Tilbudet tilrettelegges den enkelte elev og er særlig aktuelt for elever som har utfordringer med tradisjonell klasseromsundervisning.
Ta gjerne kontakt med oss hvis du er nysgjerrig på dette.

Velkommen til oss!

Alexandra og Bjørn