Alpakkavandring

Om oss

På Smedsrud gård i Sørum begynte Alexandra og familien med alpakkaer i 2008 og dannet Alpakkahagen Sørum hvor hun startet med oppdrett av alpakkaer i fargen fawn/brun av god kvalitet og godt gemytt.

På Skogen gård i Fetsund begynte Bjørn med alpakkaer i 2013 og startet Skogen alpakka, med fokus på avl av hvite alpakkaer.

I 2017/2018 slo vi Alpakkahagen og Skogen sammen, som en naturlig konsekvens av at vi fant tonen på privaten 🙂

Alpakkaene våres fant likeså tonen og er nå én flokk!

Som om ikke det er nok, fikk vi i desember 2019 får første tobeint-baby – Edward. Og i 2022 ble hans lillesøster Iben født. 

Alpakkafamilien er komplett!

Bjørn og Alexandra på Sørum

Alpakkavandring kom til etter at vi dro vi på studieturer til England for å undersøke en økende populær aktivitet som engelskmennene kalte “alpaca trekking” eller “alpaca walking”. Vi ble veldig fascinert av dette og bestemte oss for å rendyrke konseptet og lansere det i Norge under navnet alpakkavandring. Dette var på forsommeren 2018.

Et par år senere kom vi i dialog med noen venner som ville gjøre om sin perle av gård til en alpakkagård, i Hurdal. Alpakkavandring ekspanderte dermed til Hurdal, som er vår andre lokasjon vi tilbyr det samme oplegget på, hos Maiken og Ola.

Alpakkavandring i Hurdal
Ola og Maiken i Hurdal

Vi har i dag fokus på avl og oppdrett av alpakkaer i fargene hvit, fawn og brun, med ekstremt fokus på dyrevelferd, helse og kvalitet.

Vi er i Norges fremste aktivitetstilbyder med alpakkaer. Vi tar i mot besøkende grupper på gården daglig, og er ukentlig på tur med alpakkaene til de som ikke kan eller ønsker å reise til oss. Være seg unge eller eldre, syke eller eldre. Alpakkaen er det perfekte terapidyr!

Alexandra er grunnskolelærer og har etablert et undervisningstilbud på gården for grunnskoleelever med ulike utfordringer. Gårdsdrifta, med alpakkaene, blir en naturlig del av opplegget. Tilbudet tilrettelegges den enkelte elev og er særlig aktuelt for elever som har utfordringer med tradisjonell klasseromsundervisning.
Ta gjerne kontakt med oss hvis du er nysgjerrig på dette.

Vel møtt til Alpakkavandring!

Hilsen

Alexandra & Bjørn

Maiken & Ola

Edward med alpakkaene - Alpakkavandring
Baby Edward og alpakkaene